Nachádzate se tu: Úvod Blog Vlasy 5 tipov ako zaručene urýchliť rast vlasov

5 tipov ako zaručene urýchliť rast vlasov

Martina Sznapková
22. 9. 2022
5 tipov ako zaručene urýchliť rast vlasov

Osnova:
1. Zaistite pokožke hlavy dobré prekrvenie
2. Udržujte zdravé vlasy pomocou olejov
3. Uberte na teplote vody
4. Teplotu uberte aj pri stylingu
5. Vyhnite sa upchávaniu vlasových folikul
Záver

Túžite po dlhých vlasoch, ale stále sa nemôžete dočkať? V dnešnom článku vám poradíme, ako čo najlepšie podporiť rast svojich vlasov.

Vlasy rastú priemerne 0,5 až 1,7 centimetrov za mesiac. Nie je to žiadna závratná rýchlosť, ale na druhú stranu aj urýchlenie rastu o pár milimetrov môže v dlhšom časovom horizonte znamenať veľkú zmenu.
Niektorým ľuďom rastú vlasy rýchlejšie a iným pomalšie. Prsty v tom má genetika, pohlavie aj vek. Vedeli ste, že mužské vlasy rastú rýchlejšie ako tie ženské? Alebo že vplyvom starnutia sa spomaľuje aj rýchlosť rastu vlasov? To sú faktory, ktoré sami žiadnym spôsobom nedokážeme ovplyvniť.

Avšak za to, ako rýchlo, alebo skôr pomaly, nám vlasy rastú, si často môžeme sami. Na vine môže byť zlý životný štýl, príliš horlivá starostlivosť o vlasy, časté tepelné úpravy alebo naopak nedostatok hygieny.
Všetko sa ale dá zmeniť! Inšpirujte sa 5 tipmi, ako zaručene urýchliť rast vlasov!

1. Zaistite pokožke hlavy dobré prekrvenie

Dobre prekrvená pokožka hlavy pomáha vlasom rásť rýchlejšie a navyše ich nadvihuje pri korienkoch, čo vedie k väčšiemu objemu. Lepšie prekrvenie pokožky dosiahnete masážou hlavy, ktorá stimuluje krvný obeh. Navyše vedie k odbúravaniu stresu a napätia.

Správna masáž pokožky hlavy má tri kroky:

1. Začnite v oblasti čela, ktoré masírujte končekmi prstov malými krúžkami.

2. Po stranách hlavy postupujte rovnakým spôsobom smerom dozadu.

3. A potom od zátylku masírujte stred hlavy späť k čelu.


Masáži venujte aspoň 10 minút. Masírovať vlasy môžete počas šampónovania alebo napríklad nanášania vlasovej masky. Lepšie je masírovať spolu s nejakým prípravkom, ktorý pokožku premastí, masáž je potom účinnejšia aj príjemnejšia.
Dobré prekrvenie pokožky tiež zvyšuje množstvo vstrebávaného kofeínu, ktorý je často obsiahnutý v šampónoch podporujúcich rast vlasov.

2. Udržujte zdravé vlasy pomocou olejov

Vlasy môžu zdravo vyrastať len a iba zo zdravej vlasovej pokožky. Keď sa ale lámu, štiepia a od určitej dĺžky stenčujú, je takmer nemožné dosiahnuť dlhú hrivu.
Také vlasy je možné posilniť pomocou prírodných olejov. Olej aplikujte po malých kvapkách do dlane a premiešajte s ním končeky. Nie každý druh oleja ale môže byť vhodný práve pre vás.
Napríklad arganový olej pomáha regenerovať suché vlasy bez života, ktorým navracia lesk. Mandľový zase posilňuje hlavne suché končeky. Avokádový olej vlasy hydratuje a podporuje ich rast. Konopný olej zvyšuje objem a pružnosť vlasov, uľahčuje rozčesávanie a zvyšuje ich lesk. Hydratáciu a lesk dodáva hrubým a nepoddajným vlasom kokosový olej. Naopak pre jemné a tenké vlasy je najlepší jojobový olej.

3. Uberte na teplote vody

Nemusíte sa hneď otužovať, a ak milujete horúci kúpeľ, určite sa jej nevzdávajte. Keď si ale budete oplachovať vlasy, uberte na teplote. Horúca voda totiž vysušuje vlasy aj pokožku pod nimi.
Oproti tomu má výborné účinky voda studená, rozprúdi krv v celom tele, o vysušovaní nemôže byť reč a navyše uzatvára vlasové kutikuly. Vďaka tomu sú potom vlasy lesklejšie, hladšie a pevnejšie.
Studená voda je ale vhodná len na oplachovanie vlasov, pri umývaní používajte vodu mierne teplú. Spomínané kutikuly totiž musia byť otvorené na to, aby do vlasov dobre prenikali zložky z kozmetiky.

4. Teplotu uberte aj pri stylingu

Patríte medzi početnú skupinu tých, ktorí si ihneď po umytí vlasy vyfénujú? Nebudete predsa strácať čas a na féne rovno nastavíte tú najvyššiu teplotu. Potom vlasy žehlíte alebo kulmujete, až sa z nich fajčí…
Nie ste sami, takto o svoju šticu „stará“ veľa žien. Skúste ale trochu ubrať, minimálne na teplote. Vysoké teploty totiž vlasy výrazne vysušujú, čo vedie k štiepeniu, vypadávaniu a lámaniu.
V ideálnom prípade na fén, žehličku aj kulmu úplne zabudnite. Pokiaľ sa bez nich ale nezaobídete, nastavujte na nich vždy tie najnižšie teploty a používajte ochranné stylingové prípravky.

5. Vyhnite sa upchávaniu vlasových folikul

Folikuly upchávajú rôzne nečistoty, mastnota ale aj zvyšky vlasovej kozmetiky. Dôsledkom je spomalenie rastu vlasov.
Dôležité je vlasové korienky príliš nezaťažovať a pokožku hlavy udržovať v čistote. Používajte kvalitné šampóny, ktoré vlasy dokážu vyživovať a zároveň sú jemné k vlasovým vláknam.
So starostlivosťou to ale veľmi nepreháňajte, príliš časté umývanie vlasov z nich totiž môže odstrániť prirodzené oleje, ktoré šticu udržujú zdravú a hebkú. Ani tie najjemnejšie vlasy nepotrebujú umyť každý deň, hrubším vlasom stačí umytie raz až dvakrát týždenne.

Keď po umytí pridáte ešte vyživujúcu masku na vlasy, či už kúpenú, alebo domácej výroby, môžete mať čisté svedomie, že pre rýchly rast vlasov robíte maximum.

Záver

Teraz už viete, ako vytvoriť ideálne podmienky na rýchlejší rast vlasov a môžete v kľude počkať na výsledok. Práve pri vlasoch ale platí, že kto si počká, ten sa dočká. Nečakajte zázraky na počkanie a buďte trpezliví.
Nezabúdajte ani na klasické rady, ako svoje vlasy udržiavať zdravé: nesťahujte ich gumičkou veľmi natesno, v lete ich chráňte pred slnečným žiarením, používajte šetrné gumičky, šampón aj ostatné prípravky dôkladne vymývajte a nezabúdajte na dostatok vitamínov a minerálov, bez ktorých budú trpieť aj vlasy.

Späť na prehľad

Objednajte si svoju každodennú
dávku sebavedomia a krásy

 
Balenie na mesiac (60 tabliet)

Balenie na mesiac (60 tabliet)

Doprava zadarmo

Doprava zadarmo

Garancia spokojnosti alebo vrátenie peňazí

Garancia spokojnosti alebo vrátenie peňazí

 

Jednorazový nákup

Jednorázový nákup
Jednorazový nákup - doručenie zadarmo po celej SR
€28 za celé balenie

Pravidelný mesačný odber

Výhodné mesačné predplatné
Pravidelne na vašu adresu - kedykoľvek zrušíte
€28 €24,5 za celé balenie Každý mesiac ušetríte €3,50

Otázky a odpovede

Čo je NICELIS®? +

NICELIS® je prírodný doplnok stravy, ktorý je vyrábaný a certifikovaný v Českej republike. Vďaka svojmu zloženiu zaisťuje zdravé vlasy, nechty a pleť. Podporuje rast vlasov, zabraňuje ich vypadávaniu a prispieva k celkovému zdraviu vašich vlasov, nechtov a pokožky.


Ako často a kedy by sa mal NICELIS® užívať? +

Na čo najlepšie výsledky užívajte NICELIS® dvakrát denne, vždy jednu tabletu ráno a druhú večer, najlepšie počas jedla, alebo 15 minút po jedle. Je možné užívať aj obe tablety produktu NICELIS® ráno.

Naozaj funguje? +

Aj keď sú účinky každého výživového doplnku individuálne, dáme ruku do ohňa za to, že NICELIS® naozaj funguje. Svojím zložením patrí medzi najlepšie produkty v Česku a pri vývoji sme nezabudli na žiadnu účinnú látku, ktorá má osvedčené účinky na zdravé vlasy, nechty a pleť. Náš produkt navyše obsahuje aj Astaxantín, čo je jeden z najsilnejších antioxidantov na trhu.

Kedy uvidím prvé výsledky? +

Ako pri každom doplnku stravy je potrebné dlhodobé užívanie pre skutočne viditeľné výsledky. Avšak podľa našich skúseností je možné vidieť zlepšenie už po prvých 50-60 dňoch používania produktu NICELIS®.

Je možné užívanie kapsúl dlhodobo, alebo si musím dať pauzu? +

Áno! NICELIS® je prírodný výživový doplnok bez vedľajších účinkov, je teda možné ho užívať dlhodobo bez nutnosti pauzy.

Čo sa stane keď prestanem NICELIS® užívať? +

Po skončení užívania sa nedostavia žiadne vedľajšie účinky. Samozrejme po dlhšom neužívaní sa môže kvalita vlasov vrátiť do doby pred užívaním produktu NICELIS®.

O nás

Naším cieľom bolo vytvoriť kvalitný produkt a služby okolo neho, ktoré pomáhajú robiť život lepší alebo jednoduchší. Produkt, za ktorý sa nikdy nebudeme hanbiť a ktorý budeme sami používať. Našou prioritou sú predovšetkým spokojní zákazníci. Spokojnosť kupujúceho je vždy na prvom mieste, pretože vieme, že najlepšia reklama je vždy pozitívna recenzia či odporúčania spokojného zákazníka.

Viac o nás

Hore